9 Kasım 2014 Pazar

hayat uykusu

hani hz. ali'ye isnat edilen bir söz vardır ''insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar.' diye. ölünce uyanır mıyız ne bok yeriz orasından pek emin değilim ama insan nüfusunun büyük bir çoğunluğunun uykuda olduğu çok doğru. her insanda bilinç var. hayvanlardan ayrılan tek özelliğimiz de bu zaten. hatta bilimin henüz açıklayamadığı başlıca olaylardan biri 'bilinçli olma' durumu.

insanlar olarak malın önde gideni olduğumuz aşikar. evet bir bilincimiz var fakat çoğu zaman offline durumda. mesela her insan kendine boş zaman yaratmak için elinden geleni yapar, işten kaytarır, sorumluluktan kaçar. boş zamanı elde ettiğinde sanki çok acayip şeyler yapacak. oysa bir çoğumuzun tek yaptığı götünü devirip yatmak. starbucks'ta oturup saatlerce goygoy yapmak. 'boş zaman' nedir amına koyim? zaten ortalama 70 yıl yaşayıp öleceksin. hem boş zaman yaratmaya uğraşıyorsun, hem de elindeki boş zamanı nasıl harcasam diye türlü sikim denyoluklar yapıyorsun.

ulan bir şey yapmak lazım hayatta. zaten yeterince uyuyoruz. ömrümüzün minimum 1/3'ü uykuda geçiyor. e hal böyleyken geri kalan 2/3'lük kısmını da goygoya harcamak nedir?

herkes ayda bir kitap bitirsin, en az bir dil öğrensin, belgesel izlesin vs. vs. gibi öğütler verecek halim yok. ha bunlar yapılsa güzel olur elbette. ama ne bileyim amk hayata anlam katmak lazım. haftanın beş günü anlamsız işlerde çalışıp, tatil günlerde camış gibi yatınca, hayat mı oluyor yani? e bombok bir şey o zaman bu hayat dedikleri?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder