27 Ocak 2015 Salı

kendini özel hissetmek

hepiniz özelsiniz. kendi başınıza, evrendeki en muhteşem ve eşsiz varlıksınız. dememi bekliyorsunuz ama maalesef ki hasiktir.

dünya nüfusu şu an yaklaşık olarak 7.3 milyar. (sen? milyor? sen bu kadar insanı ne yaptın?) ve sen hala twitter'da iki tane bombok kelime esprisi yapınca kendini özel biri gibi görüyorsun. he mi kezo? gel gör ki, seninle ne bileyim uganda'daki bir insan arasında bir fark yok. (bir geri kalmışlık ölçüsü olarak uganda. sanki biz mars'a yerleştik amk) hatta belki uganda'daki insan hayatında twitter görmemiş olsa bile, senden benden daha çok faydası olmuştur şu dünyaya.

bir de birilerini özel hissettirme meselesi var. sevgilinizi, eşinizi, annenizi bilmem kiminizi özel hissettirmeniz gerekiyor. bu 'özel' hissettirme meselesi çok moda, taşağa gelmeyecek bir mesele. oysa mutlu oluyorsun, seviniyorsun tamam. özel hissettirmek/hissetmek, pazarlamacı ve reklamcı kardeşlerimizin bizi bir güzel ütmek için uydurduğu şeylerdir. 'çünkü siz özelsiniz' vallaha kusura bakmayın ama yarrağımı özelsiniz. evet parmak iziniz, göz bebeğinizdeki şekiller falan bunlar dünyada tek. ama aynı şey diğer canlı varlıklar için de öyle. yani bu senin özel olmandan değil, evrimin sonsuz sayıdaki olasılık ihtimallerinin rastgele meydana gelmesinden.

peki dünyada özel insanlar yok mu? elbette var. fakat bu insanlar yaptıklarıyla, başardıklarıyla veya başaramadıklarıyla özel. burada tabii başarmak derken, kendi kişisel başarından bahsetmiyorum sevgili kibir küpü olmuş denyo kardeşim. dünyadaki diğer insanların hayatlarında bir iz bırakmalarıyla, onların hayatlarına dokunmalarıyla özel. işte bu yüzden atatürk, steve jobs, nikola tesla veya rahibe teresa özel insanlar. senin benim gibi starbucks'ta oturup, white chocolate mocha'sını yudumlarken, twitter'dan 'system sucks!' yazmakla yetinmedikleri için.

eğer gerçekten özel olmak istiyorsanız, o yağlı götünüzü kaldırıp, kendinizi özel kılacak bir şeyler yapın. para sizi özel kılmaz. o parayla dünyada bir değişim yaratmadığınız sürece... mevkiniz sizi özel kılmaz. mevkiniz aracılığı ile daha yaşanabilir bir gelecek yaratamadığınız sürece...

hadi şimdi götümüzü devirip yatarak televizyon karşısında özelliğimizi kutlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder